Nou EROI FĂRĂ VOIE Măreşte

EROI FĂRĂ VOIE. O antologie a grupului literar Secţia 14

Michael Haulică

editor: Michael Haulică

Mai multe detalii

quantity up quantity down

44,00 lei lei

Ce înseamnă Secția 14? Eu cred că este cel mai grozav lucru care s-a întîmplat în sefeul românesc în anul 2014. Apariția unui grup literar, format din oameni pe care i-au adus împreună pasiunea, voința de autodepășire și, nu în ultimul rînd, talentul, îmi amintește de anii ’90, cînd Ionuț Bănuță, Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuț Ivănescu, Don Simon au constituit acel grup („cei care nuˮ – i-au zis unii) care a lăsat în urmă o antologie despre care se mai vorbește și azi, Motocentauri pe acoperișul lumii.

Dar ce este un cenaclu, dacă tot ceea ce se lucrează acolo rămîne ascuns publicului? Ce însemană un cenaclu, fără posibiliatetea de a face publice povestirile? La data apariției acestei antologii (dacă nu se întîmplă vreun accident în programul apariției revistelor Galileo și Argos), toți cei 11 membri fondatori ai Secției 14 sînt autori publicați. Ba chiar și primii doi din seria a doua a Atelierului. Pentru că asta ne-am propus cînd am pornit lucrul cu acești tineri, nu numai să le împărtășim din experiența noastră și din cunoștințele noastre despre ce înseamnă să fii scriitor de SF&F, ci să-i vedem cu povestiri scrise și publicate.

Literatura nepublicată nu există, îmi spunea un scriitor cîndva, pe vremea cînd visam să fiu și eu unul. Antologia de față tocmai asta vrea să arate, că absolvenții Atelierului de SF&F sînt scriitori, iar scriitor nu e cel care scrie, ci acela care scrie și publică. Așadar, dați-mi voie să vi-i prezint pe unii dintre cei mai talentați scriitori români contemporani: Iulia Albota, Mihai Alexandru Dincă, Andrei Duduman, Georgian Enuță, Mihai Giulvezan, Alexandra Medaru, Alexandru Orbescu, Andrei Panțu, Adrian Poenaru, Adrian Răducan, Valeriu Tudose.

Michael Haulică

  • ISBN: 978-606-8693-05-7
  • Format: 120 x 190 mm
  • Tip copertă: paperback
  • Număr de pagini: 464
  • Data apariției: septembrie 2015

Scrieți-vă părerea

EROI FĂRĂ VOIE. O antologie a grupului literar Secţia 14

EROI FĂRĂ VOIE. O antologie a grupului literar Secţia 14

editor: Michael Haulică

Scrieți-vă părerea

EROI FĂRĂ VOIE. O antologie a grupului literar Secţia 14 <p style="text-align: justify;">Ce înseamnă <strong>Secția 14</strong>? Eu cred că este cel mai grozav lucru care s-a întîmplat în sefeul românesc în anul 2014. Apariția unui grup literar, format din oameni pe care i-au adus împreună pasiunea, voința de autodepășire și, nu în ultimul rînd, talentul, îmi amintește de anii ’90, cînd Ionuț Bănuță, Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuț Ivănescu, Don Simon au constituit acel grup („cei care nuˮ – i-au zis unii) care a lăsat în urmă o antologie despre care se mai vorbește și azi, <em>Motocentauri pe acoperișul lumii</em>.</p> <p style="text-align: justify;">Dar ce este un cenaclu, dacă tot ceea ce se lucrează acolo rămîne ascuns publicului? Ce însemană un cenaclu, fără posibiliatetea de a face publice povestirile? La data apariției acestei antologii (dacă nu se întîmplă vreun accident în programul apariției revistelor <em>Galileo</em> și <em>Argos</em>), toți cei 11 membri fondatori ai Secției 14 sînt autori publicați. Ba chiar și primii doi din seria a doua a Atelierului. Pentru că asta ne-am propus cînd am pornit lucrul cu acești tineri, nu numai să le împărtășim din experiența noastră și din cunoștințele noastre despre ce înseamnă să fii scriitor de SF&amp;F, ci să-i vedem cu povestiri scrise și publicate.</p> <p style="text-align: justify;">Literatura nepublicată nu există, îmi spunea un scriitor cîndva, pe vremea cînd visam să fiu și eu unul. Antologia de față tocmai asta vrea să arate, că absolvenții Atelierului de SF&amp;F sînt scriitori, iar scriitor nu e cel care scrie, ci acela care scrie și publică. Așadar, dați-mi voie să vi-i prezint pe unii dintre cei mai talentați scriitori români contemporani: Iulia Albota, Mihai Alexandru Dincă, Andrei Duduman, Georgian Enuță, Mihai Giulvezan, Alexandra Medaru, Alexandru Orbescu, Andrei Panțu, Adrian Poenaru, Adrian Răducan, Valeriu Tudose.</p> <p style="text-align: right;"><strong>Michael Haulică</strong></p>
44,00 lei

Customers who bought this product also bought:

20 alte produse din aceași categorie: